En av min mans favoritbakverk är kärleksmums, snoddas eller ja mockarutor som de också kallas (kärt barn har många namn). Tänkte försöka mig på att göra dessa i muffinsformat, fast LCHF givetvis. Blev lite orolig först för att det skulle bli kasst. Men det visade sig att det blev riktigt gott till slut. Fick godkänt av både man och kollegor på jobbet. Kan förvarna om att de är väldigt mättande.

Ca 15 stycken

Muffins
3 ägg
2 dl stevia strö eller motsvarande
1 dl Philadelphiaost
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk kakao
1/4 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Glasyren
100 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1,5 dl Sukrin melis eller stevia strö

Topping

Kokosflingor

Servering
Vispad grädde
Eventuellt färska hallon


Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker. Blanda samman med resten av ingredienserna. Klicka ner i ca 15 stycken muffinsformar. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan. Låt svalna.

Gör glasyren genom att smälta smöret i en kastull tillsammans med resten av ingredienserna. Rör till en jämn sås. Låt svalna något. Häll sedan glasyren över muffinsarna och strössla över kokos. Förvara dem svalt. Ta fram dem ett tag innan du ska äta dem så de inte är kalla. Servera tillsammans med vispad grädde.