Det har sina fördelar att man lyckats värva sin mamma till LCHF-skaran. Mamma bjöd oss på denna underbara tårta på farsdag och det är nog ärligt talat det godaste LCHF-bakverket som jag ätit hittills! Detta smakar verkligen som originalet. Himmelsk! Den går för övrigt jättebra att frysa in.

Botten
5 dl mandelmjöl
6 äggvitor
1 msk Sukrin + eller 2 msk stevia strö

Smörkräm
6 äggulor
1,5 dl grädde
1 dl Sukrin + eller 1,5 dl stevia strö
200 g smör

Garnering
0,5 dl rostade mandelspån
Eventuellt färska bär

Gör så här
1) Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en väl rengjord skål. Tillsätt fusksocker och vänd ner mandelmjölet försiktigt.
Bred ut smeten i två lika stora cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

2) Rör samman grädde, äggulor och fusksocker i en kastrull. Vispa kontinuerligt på medelvärme till krämen tjocknat. Ställ åt sidan och rör samman med smöret. Ställ in i kylen för att svalna i typ en timme.

3) Lägg den ena botten på ett fint fat. Bred över hälften av krämen. Lägg på den andra botten och bred på resten av krämen. Toppa med de rostade mandelspånen. Låt stå svalt tills serveringsdags. Njut!