Första gången jag smakade på frökex så kände jag hur mycket som jag hade saknat att tugga på någonting knaprigt. Oftast när man bakar LCHF är det svårt att få till den konsistensen men frökex eller fröknäcke blir riktigt knaprigt som knäckebröd! Perfekt till ostbrickan. Detta recept som jag fått från mammsen rekommenderas starkt!

1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1,5 dl linfrön
2 krm salt
(eventuellt någon ytterligare kryddning som exempelvis kummin, brödkrydda, chilipulver etc)
3 dl vatten

Gör så här: Blanda ihop alla frön, kärnor, kryddor och vatten i en bunke. Ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar tills linfröna sugit åt sig av vätskan. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 120 grader i en timme. Öppna gärna ugnsluckan en gång i kvarten för att släppa ut fukten. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda i ytterligare en timme.

Lyft ut plåten ur ugnen, låt svalna något. Vänd det enorma kexet upp och ner, dra bort pappret och bryt sedan till mindre bitar. Förvara i burk i rumstemperatur.