Dessa läckerbitar är både enkla att göra och otroligt goda! Perfekt att servera till en kopp stark espresso.

Antal: 8 stycken

Kakorna
2,5 dl hasselnötter
3 äggvitor
1 msk stevia strö eller motsvarande

Smörkrämen
3 äggulor
0,75 dl grädde
1 dl stevia strö eller motsvarande
1 msk hasselnötssmör
100 g smör

Ovanpå
Smält low carb choklad

Gör så här: Mixa hasselnötterna i matberedaren tills mjölaktigt. Vispa äggvitorna separat i en väl rengjord skål. Tillsätt fusksockret lite åt gången. Vispa tills hårt fluff. Vänd sedan i hasselnötterna försiktigt. Lägg 16 klickar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 150 graders värme i cirka 10 minuter eller tills kakorna känns fasta.

Gör smörkrämen genom att blanda samman ingredienserna (utom smöret) i en kastrull. Vispa under ständig omröring på medelvärme tills krämen tjocknat. Var försiktig så att du inte har för hög värme, då kan äggulan klumpa sig. Dra åt sidan och lägg i smöret. Blanda tills krämen är jämn. Ställ in i kylen i cirka en timme så att den stelnar något.

Lägg sedan ihop kakorna med krämen emellan. Smält lite mörk choklad och “drissla” det över kakorna. Ställ in i kylen för att stelna. Sedan är det bara att njuta!