Dessa kakor bygger på samma koncept som både mandeltårtan och hasselnötskakorna. När man kommit på något nytt som man gillar är det lätt att spinna vidare på det och utveckla det vidare. Dessa faller dig i smaken som gillar lite fräschare och syrligare smaker. Riktigt gott tillsammans med färska bär.

Antal: 8 stycken

Kakorna
2,5 dl mandelmjöl
3 äggvitor
1 msk stevia strö eller motsvarande

Smörkrämen
3 äggulor
0,75 dl grädde
1 dl stevia strö eller motsvarande
Rivet skal från 2 lime
Saften från en halv lime
100 g smör

Ovanpå
Röda vinbär

Gör så här: Vispa äggvitorna
separat i en väl rengjord skål. Tillsätt fusksockret lite åt gången.
Vispa tills hårt fluff. Vänd sedan i mandelmjölet försiktigt. Lägg 16
klickar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 150 graders värme i
cirka 10 minuter eller tills kakorna känns fasta.

Gör smörkrämen
genom att blanda samman ingredienserna (utom smöret) i en kastrull.
Vispa under ständig omröring på medelvärme tills krämen tjocknat. Var
försiktig så att du inte har för hög värme, då kan äggulan klumpa sig.
Dra åt sidan och lägg i smöret. Blanda tills krämen är jämn. Ställ in i
kylen i cirka en timme så att den stelnar något.

Lägg sedan ihop
kakorna med krämen emellan och kräm ovanpå. Ställ in i kylen för att stelna ytterligare. Lägg på röda vinbär och kanske en citronmelisskvist.