Pepparkakor är ju ett måste runt jul, även för oss som helst undviker både socker och gluten. Detta är mitt första försök till att få till den rätta smaken och konsistensen. Det gick helt ok. De smakar ju inte riktigt som mormors gamla recept som man vuxit upp med sedan barnsben. Men de är helt klart ett bra substitut. Kakorna blev krispiga (ett tag) sen mjukande de något efter jag la de i burken. Ska kanske testa att ha dem längre tid i ugnen men på lägre värme så att så mycket vätska som möjligt försvinner. De är passar utmärkt till att smula i yoghurten eller att använda till en cheesecakebotten.
Enjoy!

Pepparkakor
1 dl vatten
1 msk honung
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
100 g smör

1 tsk bikarbonat
1,5 dl stevia strö
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 äggvita

Gör så här: Koka upp vatten, kryddor och honung. Dra kastrullen åt sidan och klicka ner smör. Rör tills det smält ner och blandats ordentligt.
Blanda samman alla torra ingredienser. Rör sedan i kryddsmeten och äggvitan. Blanda till jämn deg. Forma till en boll och lägg i en plastpåse i kylen över natten.
Dela sedan degen på mitten. Kavla ut den mellan ett bakplåtspapper och plastfolie. Stansa ut figurerna. Lägg på plåten. Grädda i ca 7 min i 180 graders värme. Låt svalna på galler tills helt kalla så de blir knapriga.